top of page

Zwangschap

Zwangerschap en mondverzorging

Als je zwanger bent komt er veel op je af. Wist je bijvoorbeeld dat de mondgezondheid direct invloed kan hebben op de algemene gezondheid inclusief de zwangerschap?

Tijdens je zwangerschap heb je meer kans op gaatjes en tandvleesproblemen, maar ook slechte adem en overgevoeligheid voor warmte en kou. Door zwangerschapshormonen heb je meer plaque en meer tandvleesproblemen. Hierdoor kan Parodontitis ontstaan.

Heb je parodontitis (botafbraak rond de tanden) dan heb je een verhoogde kans op een vroeggeboorte, een te laag geboortegewicht of zwangerschapsvergiftiging.

zwanger763.jpg

Behandeling

Weet jij hoe gezond jouw tandvlees is en wat de beste reinigingsmethodes zijn?
En als de kleine er is, hoe ga je zorgen dat het gebit van je kindje gezond blijft?

Als mondhygiënist van Mondzorgsterrenburg kan ik je helpen je mondgezondheid te behouden of te verbeteren. Niet alleen voor jezelf maar ook als je kindje er is. Voor kinderen werk ik met de methode ‘’Gewoon Gaaf’’ waarbij ik kinderen begeleid om het gebit gaaf te houden. De kosten voor kinderen onder de 18 jaar worden geheel vergoed uit de basisverzekering, zo ook het Gewoon Gaaf traject.

Ben je nieuwsgierig wat ik verder voor je kan doen tijdens en na je zwangerschap? Twijfel dan niet om contact met mij op te nemen.

bottom of page